vrijdag 18 juli 2008

Dag 9; BEREN!

Vanmorgen eerst uitgeslapen voordat we op pad gingen. In Banff hebben we nog even boodschappen gedaan en door het stadje gelopen. Daarna hebben we de koers gezet richting Abraham Lake via de Bow Valley Parkway, met de hoop dat we nu misschien beren te zien krijgen. Maar helaas, ook dit keer zien we ze niet, terwijl dit toch de weg moet zijn waar je de grootste kans hebt om ze te kunnen zien.


Na de Bow Valley Parkway vervolgen we onze route via Highway 1 om na Bow Lake een aantal auto’s aan de kant van de weg te zien staan. En ja hoor, naast de snelweg lopen twee bruine beren op zoek naar eten. De almaar groeiende groep auto’s kan hen niet deren en ze blijven onverstoorbaar verder zoeken. We hebben er gelukkig foto’s van en zijn aardig happy omdat we nu toch nog beren hebben gezien.

Vol goede moed nemen we bij Lake Louise de afrit naar Highway nummertje 11. Tot we op een gegeven moment weer een auto aan de kant van de weg zien staan. Wij ook vol in de ankers – gelukkig kwam er niets achter ons aan – en ook weer stil staan en nu voor een zwarte beer! Dit is dus met rechte een beregoeie dag voor ons. Ook hier hebben we gelijk weer foto’s van gemaakt. Na deze happening reden we weer verder om na ongeveer 50 meter weer een zwarte beer te zien, maar nu aan onze kant van de weg. Zo zie je er geen enkele, en zo zie je gelijk vier beren gewoon aan de kant van de snelweg.

Vandaag kiezen we voor een natuurcamping, dat wil zeggen een camping ergens in de bossen zonder water, elektriciteit, afvoer en internet (zucht…) Er is niemand bij het kantoortje dus moet je zelf registreren door je gegevens in te vullen en 12 dollar in een enveloppe te doen die bij het kantoortje staat. Ze zijn hier wel goed van vertrouwen.

Na het eten nog even rondwandelen, boekie lezen, foto’s importeren, verslag typen en koppie thee drinken om daarna vroeg naar bed te gaan. Morgen willen we naar de Columbia Icefields en Peyto Lake, dit moet het mooiste meer zijn van de Rockies.

Geen opmerkingen: