vrijdag 25 juli 2008

Dag 18; Vancouver en Stanley Park

Vannacht niet zo heel lekker geslapen. Al zitten we op de 5e verdieping van het hotel, thermopane kennen ze niet en het nachtleven is net zo druk als overdag. De ambulances en politieauto’s blijven met gillende sirenes onder ons door karren dus slapen gaat niet zo makkelijk. Na het ontbijt wat we bij de buren van het hotel mogen nuttigen – een Irish Pub – gaan we met de auto naar Stanley Park. Dit park is met 400 ha het grootste stadspark van Noord Amerika. Eerst een parkeerplaats vinden en daarna naar de fietsverhuur toe waar we voor 54 dollar twee fietsjes mee krijgen. We moeten een fietshelm dragen, dus om geen boete te riskeren doen we dat dus ook maar en fietsen van de drukke winkelstad naar het park. In het park aangekomen doen we deze helmpjes eerst maar af, we komen per slot van rekening toch uit Nederland… Je kunt hier heerlijk fietsen, skaten en wandelen en dat doen ook velen met ons. Ook hebben ze hier drie strandjes waar we er één van meepikken. Lekker in het zonnetje genieten van de Grote of Stille Oceaan. Dat laatste klopt niet helemaal want zo stil is die Stille Oceaan niet. Ook zijn we nog langs een overzicht van totempalen gegaan, gemaakt door de Native People. Toen we bij de fietsen terug waren zat er een flinke libel op onze fiets. Die beesten zijn hier – zoals alles in Canada – ook weer megagroot. Ik was gelijk een attractie geworden met zo’n beest op de vinger.




We zijn heel Stanley Park rondgefietst (ongeveer 10 kilometer) en je hebt regelmatig een mooi overzicht van Vancouver met zijn skyline. Ook hebben ze veel vermakelijke dingen gemaakt zoals een zwembad, strandjes en een waterballet voor kinderen. Kunnen ze met brandweer spuiten en fonteinen lekker nat worden. Hoe krijg je ze weer droog; uiteraard met een Kids Dryer. Een soort wasstraat waar je je kind in kunt zetten die dan droog geblazen wordt :)



Verder wordt het park continu onderhouden, dus alles ziet er ook perfect uit.


Na Stanley Park hebben we eerst de auto weer bij het hotel neergezet (blijft een crime om hier rond te rijden met zijn vele eenrichtingsvierbaanswegen) om daarna te voet naar de Chinese tuin te lopen. Dit moet de grootste Chinese tuin zijn buiten China om. Het viel ons op zich een beetje tegen qua grootte maar het was wel mooi om te zien.

’s Avonds zijn we nog even rond wezen lopen door het centrum en hebben we de bieb nog even gezien van Vancouver. Nou, dit is wat je zegt een echte bibliotheek. Met zeven etages en volgestouwd met boeken is dit wel de grootste bieb die ik ooit gezien heb. Mag je me zo een weekend in op laten sluiten; genoeg te lezen…



1 opmerking:

margreetbarlagen zei

Hee,
Alvast een goede terugreis.
Ik hoop dat jullie wel op de juiste datum op het vliegveld staan. Hoezo? Nou...... het is volgens mij vandaag 25/7 en bij jullie is het zoveel uur vroeger, maar ik kan nu al lezen wat jullie straks gaan doen..... Haha

En hele goede reis en we zien jullie volgende week!

Liefs Greet & .