zondag 13 juli 2008

Dag 6; Mount Revelstoke National Park

Vandaag hebben we de camper gepakt en zijn we de berg die vlak bij ons ligt - Mount Revelstoke National Park - op gereden. Dit gebied is sinds 1914 al een nationaal park en heeft in tegenstelling tot eergisteren (Konakee Glacier Park) wel geasfalteerde wegen, zodat wij nu ook zelf de berg op kunnen rijden. Boven gekomen stonden er al een aantal auto's en andere campers zodat wij onze er mooi bij konden zetten. Nu hebben we wel wat extra spullen mee, zoals jassen, water en broodjes. (De kettingzaag hebben we trouwens nog steeds niet...) Deze berg hebben ze in zones onderverdeeld waarbij je zonder problemen met de auto omhoog kunt. Aangezien er redelijk wat sneeuw kan vallen duurt het dus ook even voor de wegen weer vrij zijn voor het verkeer. De laatste zone tot bovenaan de berg was nu dus nog afgesloten, omdat er vorige week nog had gesneeuwd. Het laatste gedeelte moeste we dus gaan lopen, maar dat was ongeveer 1 kilometer. Het sneeuw lag er inderdaad nog en we moesten dan ook regelmatig een pad vinden door de sneeuw. Eenmaal bovenaan gekomen konden we diverse richtingen op voor de verschillende wandelpaden of trails zoals ze ze hier noemen. Het is toch wel gek om in juli in je kortebroek door de sneeuw te lopen. Met 16 graden en een lekker zonnetje was het toch goed vertoeven op 1938 meter hoogte.

Ook hier heb je weer een fabuleus uitzicht over de bergen met al die besneeuwde bergtoppen om je heen. Vervolgens zijn weer ietsjes naar beneden gegaan waar weer een meertje lag. En wederom kun je weer mooie plaatjes schieten.
Morgen gaan we op tijd richting Banff om daar een camping te zoeken. Nog even kijken of we nu al naar Lake Louis gaan of dat we dat nog een dag uitstellen. Voor nu; slaap lekker en morgen gezond weer op. Oh ja, het kan hier 2 graden worden... brrrrr...

1 opmerking:

margreetbarlagen zei

Hee vakantiegangers!!!

Wat leuk om te lezen. Helpen jullie me straks om Hendrie over te halen? Wil t ook graag zien.....

Veel plezier nog!

Liefs Greet