zondag 15 februari 2009

Zaanse Schans

Na de fotoshoot van afgelopen zaterdag zijn we 's middags nog naar de Zaanse Schans geweest. Hier waren we nog nooit geweest en het is toch een stukje cultuur en historie van Nederland.

Er staan een groot aantal molens met diverse functies en bouwjaren. Tot 1985 aan toe.





Heel leuk om te zien, maar wel erg toeristisch. Maar wat wil je ook, het is (bijna) een openluchtmuseum en er staan veel molens; dan komen de Japanners wel langs natuurlijk :)

Japanners willen altijd zelf ook op de foto staan. Waarschijnlijk als bewijs aan familie er vrienden dat ze er daadwerkelijk geweest zijn.

Veel toeristen natuurlijk. Maar wel lekker weer...

De verfmolen (de enige ter wereld trouwens) was geopend voor het publiek. Erg leuk om te zien hoe hier pigmenten voor verf worden gemaakt, gewonnen, of hoe zeg je dat eigenlijk???

Yep, de dames van de fotoshoot waren ook mee..

Bezoek van de Zaanse eendjes op het water.

De klompenmakerdemonstrateur aan het werk.

Aan het eind nog even langs de klompenmaker geweest. Hier geven ze nog demonstraties hoe klompen worden gemaakt. Die gasten spreken Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Italiaans. Volgens mij kunnen ze ook nog wel Chinees of in het Mandarijn spreken...

Een ander leuk weetje was wel dat er in een blok populierenhout - waar ze een klomp uit maken - nog een liter water zit. Wist ik ook niet... En dat het dan nog 3 weken duurt voordat zo'n klomp goed droog en waterdicht is. Zo leer je nog wat op een dag :)

Donovan, Jaimy en Yenti, bedankt voor de fijne dag en tot gauw!

Geen opmerkingen: