woensdag 4 februari 2009

Een 5000 euro kostende macro lichttent


Nee, we hebben geen prijs uit de staatslotterij gewonnen en ook het spaarvarkentje is niet geslacht. Wat hebben we dan gedaan. Je bestelt een HP server van rond de 5000 euro omdat deze in zo'n mooie grote doos zit (héhéhé!!!). Je haalt de server er uit en laat de doos thuis bezorgen door een vriendelijke collega omdat ie niet op de motor past (de doos...) - nog bedankt Herman... (De server zou je in principe ook nog op je werk in kunnen zetten...)

De zijkanten snij je open en beplakt het met een doorschijnend materiaal wat je nog thuis hebt liggen; dun papier, calque (kalk) papier, wit laken, of het inpakmateriaal van een server. Door nu aan beide kanten een flitser of andere lichtbron te plaatsen wordt het licht verstrooit. Het voorwerp wat je in de doos hebt gezet wordt hierdoor omringt door het zachte licht. Door een stuk papier of karton te pakken en die gebogen in de doos te leggen krijg je een naadloze overgang naar je achtergrond. Maar hier kun je uiteraard ook andere dingen voor gebruiken zoals hout, een gekleurd stof of een glimmende ondergrond. Het is maar wat je zelf als beeld mooi vindt.

Dus met een kleine 5000 euro heb je zelf een lichttent of macrobox gemaakt. Maar volgens mij zou het ook met een gewone kartonnen doos kunnen...

Hier even snel een resultaatje van een mijn Agfa Billy camera.

Geen opmerkingen: