zondag 8 februari 2009

Afdelingsuitje Heerenveen - NAC

Ja, naast de fotografie kan ik ook nog wat tijd vrijmaken voor mijn werkgever. Mijn afdelingsopperhoofd heeft mij dus aangewezen als vrijwilliger om een stukje voor het personeelsblad te schrijven. Hieronder vind je dus de ongecensureerde versie.

Het is er dan toch nog van gekomen. Nadat de Royal Huisman domeinnamen over waren gezet naar KPN bleek dat alleen RoyalHuisman.NL werd doorgegeven terwijl dit het .COM domein moest zijn. Aangezien de mail hierdoor ook niet meer binnenkwam of verstuurd kon worden hadden we dus een klein probleempje. Al met al heeft het best wat tijd en telefoontjes met KPN gekost om alles weer correct werkend te krijgen. Als goedmaker heeft Aart Wagelaar dus kunnen regelen dat de afdeling ICT naar de voetbalwedstrijd Heerenveen – NAC kon komen op 7 februari.


Groepsfoto voor het stadion (Foto A. Wagelaar)

Nadat we aankwamen bij het stadion werden we welkom geheten door Aart Wagelaar en gingen naar het restaurant wat zich helemaal bovenin het stadion bevindt. Nadat een aantal personen puffend boven kwam – we gingen met de trap – konden we plaats nemen aan onze tafel en kon het lopend buffet beginnen. Ook dit werd ons aangeboden door KPN. Ook onze grote vriend, perenleverancier en ex-stagiair Mathijs Veldhuijs was van de partij en het viel wel op dat hij ongeveer 174 keer weer met een vol bord terugkeerde van het buffet…


Met z'n allen aan het diner (Foto A. Wagelaar)

Aart en Bernhard in een zakelijk gesprek (yeh right...)

Danny kan niet meer wachten en rent naar het buffet...

Mathijs met alweer een vol bord...


Ook het dessertbuffet was zeer uitgebreid en smaakte erg goed. Tijdens het eten wist Danny Weijs nog te vertellen dat hij Bram Peper en Han Peekel nog had zien staan en uiteraard moesten we deze BN-ers nog op de foto zetten…
Han Peekel (L) en Bram Peper (R) bij de voetbal...


Na het diner gingen we dan naar de KPN box om ons voor te bereiden op de revanche van Heerenveen tegen NAC. NAC werd wel geplaagd door een aantal schorsingen en blessures en daardoor speelde de wedstrijd zich hoofdzakelijk af op de helft van NAC. Na slechts 18 minuten speeltijd maakte Goran Popov uit een voorzet van Beerens de 1-0 voor Heerenveen. Popov kan dus wel wat meer dan met twee lekke banden en te veel alcohol op achter het stuur rijden… Maar goed, dit was wel nadat ze gewonnen hadden van Ajax. Na dit doelpunt zette het publiek van Heerenveen massaal het ‘Daar moet op gedronken worden’ lied in.

Onze plekken in de KPN box (Foto A. Wagelaar)

Oh ja, ook nog het Friese volkslied...


Helaas was deze voorsprong van korte duur, want diezelfde Popov kreeg twee minuten later geel van Blom nadat hij Pattinama aantikte. Uit de vrije trap maakte Patrick Zwaanswijk de 1-1 voor NAC.

De gelijkmaker voor NAC

Fouad Idabdelhay krijgt geel.

Heerenveen bleef echter flink doorjagen en in de 32e minuut maakte keeper Jelle ten Rouwelaar – wat de enige Fries op het veld was – een fout door een schot van Beerens niet vast te houden. Hierdoor kon Arnor Smarason zijn vijfde seizoenstreffer binnen schieten en was het 2-1. Dit bleef zo tot de rust.

Mooie redding van Ten Rouwelaar.

Tijdens de rust binnen even opwarmen.


De tweede helft was echter minder spannend. NAC bleek niet in staat te zijn om zich terug te vechten en ook Heerenveen begon wat slordigheden te tonen. Popov kreeg uiteindelijk nog een publiekswissel en de fanatieke Heerenveen supporters riepen ook allen ‘Popov is de BOB’ zodat hij niet weer de fout in zou gaan.

Uiteindelijk schoot de Zweed Viktor Elm uit een corner sc-Heerenveen naar de definitieve overwinning van 3-1 en de derde thuiszege na de winterstop.

3-1 door Viktor Elm


Na deze zeer enerverende wedstrijd konden we onder het genot van een drankje nog even napraten alvorens we afscheid namen van Aart en weer naar huis reden. Al met al een geslaagde avond zeker voor herhaling vatbaar!

Pompebledsje in het stadion (ach ja...)

P.s. Geloof niet alles wat gepubliceerd wordt...

1 opmerking:

Anoniem zei

Ties,

Een prachtig woord- en beeldverhaal. Ik ben trots op je en je kunt zo als sportverslaggever aan de slag