zaterdag 7 februari 2009

Harmonium in Emmeloord

Gisteravond zijn we naar het theater geweest en wel naar de voorstelling van Leo Blokhuis (Mr. Top-2000) en Ricky Koole genaamd Harmonium. De avond stond in het teken van de 'bijna' vergeten liedjes uit de popmuziek die eigenlijk niet zouden mogen verdwijnen. Leo Blokhuis vertelt over de songs en de achtergronden, waar de oorsprong ligt en dergelijke terwijl Ricky Koole dit musikaal bij staat met haar fantastische stem. Tussendoor vertelt Ricky met haar eigenzinnige humor over haar beleving van de muziek.

Deze avond hebben we veel onbekende namen gehoord, maar gelukkig kregen we een aantekenblad gekregen om de namem op te schrijven. Ook wat bekendere namen passeerden de revue, en waar ik heel blij van werd was Robert Johnson. Aan het eind werd nog een schitterende kippenvel creƫrende versie van Crossroads gespeeld door de twee fantastische gitaristen Wouter Planteijdt en Eric van Dijsseldonk waarbij Leo op bas speelde en Ricky hartverscheurend zong.

Na de voorstelling nog de cd gekocht van de nummers gespeeld in de voorstelling en het laatste album van Ricky Koole. En ja, ook nog laten signeren door Ricky Koole zelf en Don Leo :)

Ik kan een ieder die van muziek houdt ook daadwerkelijk aanraden om naar deze voorstelling te gaan. Hier leer je en geniet je nog eens!

Geen opmerkingen: