zondag 15 februari 2009

Kids Fotoshoot

Afgelopen zaterdag een opdracht van een oud collega gehad om een fotoshoot te houden met zijn twee kinderen van (bijna) 1 en 4 jaar. Het is een cadeautje voor mama haar verjaardag, dus die mocht er niet bij zijn. Gelukkig werkt ze op zaterdag dus konden wij mooi hun kant op rijden, naar Wormer.

Nadat de camera uit de tas was gepakt en de 50mm f/1.8 objectief was geplaatst (geweldig objectief overigens) begonnen we gelijk met foto's maken. De kleinste was net wakker geworden en was door papa in de box gezet waar ze nog lekker in het rond kijken was. En dan begin je dus wat foto's te schieten.


Na deze foto's de kamer wat verbouwd om een leuke plek te maken voor de shoot waar de kids beide op komen te staan. Hier ben je al een tijdje mee zoet, want een kind van 1 is nog vrij lastig met het op laten volgen van aanwijzingen. "Iets rechter gaan zitten, deze kant even op kijken, kin iets omlaag." Tja, ook al zeg je het in het Chinees, het resultaat is het zelfde... Je moet overal op letten en afwachten tot het juiste moment. En tussendoor foto's maken.... Heel veel foto's maken.... Gelukkig was mijn lieftallige echtgenote en super-assistent ook mee, en de kleine keek dan ook graag haar kant op.


De foto's van beide kids staan niet op de weblog, omdat deze nog onder revisie staan bij de opdrachtgever. En mama kijkt ook af en toe op de weblog en die mag die foto's dus ook nog niet zien.


Gelukkig zijn het erg fotogenieke kinderen, dus zijn er erg veel plaatjes geschoten.


Leg een kleed op de grond, zet een kind er op en ga zelf ook op de grond liggen. Vooral bij kleine kinderen moet je proberen om op gelijke hoogte te komen, anders kijk je zo op ze neer en "verneder" je ze als het ware. Met zo'n kleine betekend dat dus dat je zelf op je buik moet gaan liggen... Maar het resultaat mag er ook wel zijn.


Dit is toch wel mijn favoriet. (Klik op de foto voor een vergrote versie.) De shoot was eerst even afgelopen en de kids gingen hun eigen gang weer. Jaimy ging op de bank zitten en deed haar eigen ding. Ik had de camera nog in de hand en ze keek langzaam op. KLIK - weer een spontane foto waar ze erg natuurlijk op stond. Met de zon als hair-light is dit toch een mooie plaat geworden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Netjes prakkie... het dametje is in ieder geval een modelletje in spé!