zondag 3 mei 2009

Vakantie Schoonrewoerd

Waar zeg je? Schoonrewoerd. Yep, een goed gepoetste Donald Duck (cryptogram met *** sterren). Schoonrewoerd ligt iets ten noorden van Leerdam en telt ongeveer 1600 inwoners. Wij hebben hier een Bed & Breakfast adres gevonden bij Bas Middelkoop. Hij heeft een boerderijtje met daarnaast een tuinhuis die verhuurd wordt. De eerste nacht hebben we in het voorhuis van de boerderij overnacht. Je kunt goed zien dat de mensen vroeger een stukje kleiner waren dan wij...


Maar goed, het ontbijt 's ochtends is perfect. Deze kunnen we buiten nuttigen met het uitzicht over de weilanden terwijl de vogels om ons heen zitten te fluiten.

De eerste dag hebben we trouwens de IJsvogelroute gelopen, een wandeltocht van ruim 8 kilometer die niet al te best is aangegeven en ook het kaartje laat veel te wensen over. Maar we hebben het gered. Onderweg nog een kievit met twee jonge kuikens tegen gekomen die onze weg over wilden steken, maar ons als bedreiging zag. Met veel kabaal de kuikens aan de overkant gekregen en ons weggejaagd.

De tweede dag hebben we een fietsroute van ruim 50 kilometer gefietst. Op het kaartje stond 42 kilometer. Dus flink wat extra kilometers in de benen zitten. 's Morgens begon het langzaam te motregenen wat over ging in regenen. Even onder een boom schuilen in Tricht waarna je even later opeens geroepen wordt of we misschien een kopje koffie wilden drinken. Nou, dat slaan we niet af hoor. Een zeer aardige familie die ons even binnen liet om de regen af te wachten. Nadat het weer droog was de route vervolgd langs de Linge richting Fort Asperen. Hier nog even rondgekeken wat erg interessant was.

In Acqouy staat een kerktoren die welgeteld 115 cm (3,8 graden) uit het lood staat (0,2 graden minder dan die van Pisa). Het bijzondere is dat op de begraafplaats mevrouw Cornelia Pisa ligt.

Kijk op de site van PrakArt voor de foto's van de afgelopen dagen. En nu maar hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn voor de komende dagen...

Geen opmerkingen: