woensdag 6 mei 2009

Vakantie Schoonrewoerd - Part Deux

Het is weer afgelopen met de vakantie maar we hebben - ondanks het niet al te geweldige weer - toch een mooie vakantie gehad. Dinsdag 5 mei begon al nat en hebben we de fietsen laten staan en zijn in de auto gesprongen. Met de fietsknooppuntenkaart (leuk woord voor scrabble) op schoot hebben we een leuke route gereden. De TomTom werkt niet, omdat we niet wisten waar we langs wilden. Per knooppunt besloten we welke kant we op wilden en op konden. Daar kan geen navigatiesysteem tegen op... Verschillende dijkweggetjes gevonden en zo kom je op de meest leuke plekjes terecht. Niks kortste route, de leukste... Als je dat nou als voorkeur in je TomTom kon opgeven... Vanuit Schoonrewoerd rond Zijderveld, Culemborg, Beusichem, Asch en Buren gereden.

In Buren er nog even uitgegaan en daar bleek een vrijmarkt gaande te zijn. Verder hebben we de korenmolen De Prins van Oranje bezocht wat weer zeer boeiend was om te zien.

Na Buren zijn we doorgereden via Buurmalsen en Tricht en zijn we via de Lingedijk weer richting Leerdam gereden. Nog even iets tussendoor. Waar komt de Leerdammer kaas vandaan? Ja, dat dacht ik in eerste instantie ook, maar dat is uiteraard niet het geval. Leerdammer wordt in Schoonrewoerd gemaakt... En dan nog een. Waar staat de zendmast van Lopik? Klopt, die staat niet in Lopik, maar in IJsselstein... Is trouwens best een groot mastje.

Bij ons huisje lopen elke dag de koeien van de stal naar de wei en 's avonds weer terug. Een kind heeft in het gastenboek geschreven dat dit de koeieoptogt was. En dat was het ook wel :)

Woensdag was de laatste dag en moesten we weer naar huis. Toch nog even naar Leerdam geweest naar het glascentrum waar ze doorlopende demonstraties geven over het glasblazen.
Een leuk detail. De grondstoffen die gebruikt worden voor het glasblazen in Leerdam komt bij Philips vandaan in Winschoten.

Een aantal glasblazers die werkzaam zijn in Leerdam komen uit Tjechiƫ omdat in Nederland veel te weinig mensen zijn die dit vak nog leren. En ik moet zeggen dat ze het wel kunnen. Het is er wel bloedjeheet daarbinnen, en daarom lopen ze ook in korte broek en t-shirt.
We hebben gezien hoe ze deze mooie producten maken en wat er allemaal bij komt kijken.
Yep, ook dit maken ze. Een bierglas van ongeveer 40 cm hoog. Zelf de bubbeltjes zitten in het glas en het schuim.

Helaas is deze vakantie nu weer voorbij en begint het normale leven weer. We hebben er wel van genoten, ook ondanks het niet geweldige weer. De omgeving Rivierenland is erg mooi en we zullen er ook zeer zeker weer naar terug willen (maar dan met wat beter weer...).

Voor meer foto's van deze vakantie kun je zoals gebruikelijk terecht op de site van PrakArt.nl

Geen opmerkingen: