donderdag 3 december 2009

Lachen met Bamboe

Da's dan de vrije vertaling van de Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Medium. Mond vol voor een A5 tekentablet. Maar het werkt geweldig. Gisteren is hij dan eindelijk binnengekomen na wederom een gevalletje 'Postbode Paradox'. Gisteren dus uitgepakt en geinstalleerd, en het werkt gewoon geweldig. Heerlijk kunnen retoucheren in Photoshop en Lightroom. Het grote voordeel is dat het heel natuurlijk voelt om een pen in handen te hebben, veel fijner dan een muis. Ik moet wel toegeven dat het geen vervanger is voor de muis, maar aangezien ik af en toe nog wel eens wat met foto's doe is dit wel een mooi stuk gereedschap.

Daarnaast is het ook nog een aanrakingsgevoelig, vandaar ook de 'Touch' in de naam. Dus zoals we al gewend zijn op de Mac, kun je de cursorpijl nu ook met je vingers bewegen. Bladeren door bijvoorbeeld een PDF document doe je met twee vingers in je neus en twee vingers op het Wacom tekentablet.

Een tekentablet is iets wat je zelf hebt moeten voelen en moet hebben gebruikt om er van overtuigd te zijn van het nut. Ik weet wel dat ik niet meer zonder de Wacom Bamboo wil.

Geen opmerkingen: