zaterdag 29 augustus 2009

Nieuwe website online!

Het heeft even geduurd maar dan is ie er toch uiteindelijk gekomen. Na vele uurtjes denken, proberen, uitzoeken en maken hebben we een nieuw design voor de website van PrakArt.nl gemaakt. Ik moet zeggen dat het wel wat tegen is gevallen om het juiste ontwerp te vinden, maar het internet is ook hier weer een goede leermeester en met wat tips hier en daar hebben we toch een leuk resultaat behaald.

Mochten er nog bezoekers zijn die niet tevreden zijn of opmerkingen hebben over de website dan hoor ik die graag, zodat we daar wat mee kunnen doen. Opbouwende kritiek is altijd welkom.

"Hoort zegt het voort: de nieuwe website is online."
Update: met dank aan de vrienden van Microsoft voor hun fantastische browser kun je weer in de code van je website gaan duiken. Internet Explorer is een browser die zich niet hoeft te conformeren aan de internationale standaarden. Hartelijk dank daarvoor. Helaas werd de website daardoor niet getoond zoals dat eigenlijk de bedoeling was. In Safari, Firefox, Opera en Google Chrome was er echter niets aan de hand en zag alles er uit zoals bedoeld.

Na weer wat uurtjes uitpluizen en googelen is het dan toch weer wat toonbaar, ook in Internet Explorer. De code en CSS is aangepast, maar de puntjes moeten nog op de 'i' gezet worden.

donderdag 20 augustus 2009

Onweer? Onweer?!? Mooi weer!!!

Het KNMI heeft voor vandaag een weeralarm afgegeven dat in het gehele land zware regenval, windstoten tot 110 km/h, hagel en onweer kan voorkomen.

's Morgens lekker op de brommert naar m'n werk gegaan en 's middags om 16:00 uur weer lekker terug gereden. Toegegeven, met 33 graden op de motor te zitten is niet bepaald een hobby, maar wel uit te houden. Totdat je gaat stilstaan en moet tanken. Maar thuis gekomen mag de motorkleding weer uit en kunnen we weer op temperatuur komen (verlagen dan...).

's Avonds begint het dan eindelijk. Donkere wolken pakken zich samen boven Flevoland en de eerste flitsen tonen zich aan de horizon. Ik zit dan nog in de auto, maar spoed mij reeds naar huis. Niet te hard rijden, anders zie je weer een andere flits...

Thuis gekomen gooien we eerst alle ramen maar even open, zodat het binnen even kan afkoelen. Na even te hebben gekeken naar de lichtshow beginnen de omstandigheden zich te verbeteren om te gaan fotograferen. De grootste kans om weerlicht te fotograferen is met een trigger (heb ik niet) of lange sluitertijden (heb ik wel...). Om lange sluitertijden te krijgen moet je weinig licht hebben, dus moet het donker worden en dat wordt het nu dus. Camera gepakt, op statief gezet en richten op de onweer. Diafragma van rond de f/16, sluitertijd rond 2,5 seconden en drukken maar. Hopen dat er een mooie straal op de gevoelige plaat vastgelegd wil worden. Het is wat lastiger dan in eerste instantie gedacht, gewoon veel foto's maken.

Maar dan is het zover. Het eerste weerlicht toont zich en de sluiter staat open. Het is een kleintje, maar daarom niet minder mooi. Net in het hoekje laat hij zich even zien. (Let niet op de compositie, ik zat onder de veranda en die wil ik niet verzetten, en de boom ga ik ook niet uitgraven...)

Nog even later komt er een hele flinke weerlicht. Niet van boven naar beneden, maar mooi horizontaal dwars door de lucht. Mooi is te zien dat deze meerdere takken heeft (het weerlicht, niet de boom).
Dit was uiteindelijk dan ook de laatste klapper die gemaakt is waarna het nog een beetje door bleef regenen, maar in de verte scheen de zon nog even onder de wolken door.

Het avondrood scheen nog prachtig onder tegen de wolken aan, dus gingen we nog maar even naar de zolder toe met de camera. Vanuit het dakraam zijn de onderstaande foto's nog genomen van de 'Fire in the Sky'.

Een tip voor mensen met een dakraam die ook foto's willen maken tijdens de regen. Kantel het dakraam niet helemaal naar binnen toe als er water op ligt. Het water valt dan naar binnen en kun je gaan dweilen...

maandag 17 augustus 2009

BBQ Ex-Heijdenaren


Afgelopen zaterdag was het weer zover: de jaarlijkse BBQ van de ex-Heijde medewerkers. Elk jaar organiseert iemand anders van de oud collega's de barbecue en dit keer waren Jeroen en Marijke de gastheer en dame. Rond 16:00 uur waren Eric en Nienke, Ewout en Yndira en ondergetekende en Nicolina aanwezig. De barbecue stond al klaar en na de eerste biertjes kon het vlees verhit worden.



Ewout heeft zich weer bewezen als de perfecte BBQ-koning en begon met het eerste vlees.






Lekker bijkletsen en alle nieuwtjes weer uitwisselen.


Onze gasthaar Jeroen...

... en de gastvrouw Marijke met Gizmo (alias Frank).


Frank (of Gizmo) wilde ook nog wel even poseren alvorens naar je toe te rennen om te gaan snuffelen.


Onze tortelduifjes wilden ook nog wel even graag op de foto :) De beide kids waren uit logeren, dus hadden papa en mama het ook even rustig.

Al met al hadden we weer veel geluk met het weer en konden we lekker buiten zitten. Het eten was weer voortreffelijk en niet absurd veel zoals voorgaande jaren. Nogmaals bedankt aan iedereen voor de gezellige tijd en dit moeten we zeker blijven volhouden. Extra dank aan Jeroen en Marijke voor de goede organisatie.