zondag 3 januari 2010

15cm koude sneeuwpret

Het heeft vannacht weer flink gesneeuwd, zo'n 15cm. Dat betekend dus weer sneeuwruimen om 8:00 uur op de zondagochtend. Helaas zijn er al een paar auto's over het verse sneeuw gereden, dus helemaal schoon krijg je het niet. Anders is het redelijk makkelijk schoon te scheppen. Een bijkomend voordeel is dat sneeuw niet zo heel zwaar is, en je kunt je ook nog eens warm scheppen.

Om toch nog een paar leuke plaatjes te schieten van de omgeving wilden we de auto pakken om rond te tuffen. Maar ook de auto moest eerst nog eens sneeuwvrij gemaakt worden en de eerste sneeuw die gisteravond in gevallen heeft wel voor een ijslaagje op de ramen gezorgd. Dus nadat de sneeuw weg was, kon je beginnen met het krabben. Je zit toch steeds meer te denken aan een carport zoals de buren, die hoeven niet te krabben. En als het regent kun je ook nog eens droog je auto uitkomen.


Nu het zonnetje ook nog eens begon te schijnen leek de wereld wel heel erg vredig en wit. Het is niet leuk als je echt op pad moet, maar een witte wereld heeft ook wel weer wat. En zo vaak hebben we dit ook niet.

Op de Ketelmeerdijk wordt nooit gestrooid dus dit was nog een mooie witte sneeuwweg waar we over reden. Af en toe een beetje glijden, maar dat is ook weer het leuke er aan. Winterbanden zijn voor mietjes ;)

Hier en daar nog wat foto's gemaakt en dan maar weer terug richting huis waar de amarettokoffie en de warme chocolademelk al bijna klaar staat. Een kleine impressie van de afgelopen winter hebben we in een korte slideshow samengevat, en is zoals gebruikelijk hier op de site van PrakArt.nl te vinden onder Slideshows.

1 opmerking:

greet zei

Hi,

Dus jullie hebben geen last gehad van die ketting botsing bij de Ketelbrug? Hoorde t net op t journaal, iets van 13 auto's ofzo???
De foto's zijn weer mooi geworden!!!