Om een zwarte fiets tegen een zwarte achtergrond te fotograferen is vrij lastig omdat je niet wilt dat de fiets in de achtergrond wegvalt. Om dit te voorkomen, moet je met de belichting gaan werken en zorgen voor accenten op de randen. Dit hebben we dus ook gedaan bij deze fiets.
Ten eerste hebben we de fiets opgehangen aan het plafond zodat we van alle kanten konden belichten. Vervolgens hebben we de camera op een statief geplaatst zodat elke foto die we maakten dezelfde standpunt had. Nu hebben we een SB900 flitser gepakt die in een kleine softbox zit gemonteerd en hebben de hele fiets van alle kanten belicht en een hoop foto's gemaakt.
Hetzelfde hebben we vervolgens nog met de beide wielen gedaan. Opgehangen aan het plafond en van alle kanten belicht.
Op de computer maken we dan een selectie van de foto die we willen gaan gebruiken om samen te voegen waarna we deze foto's als aparte lagen in Photoshop importeren. Voor de fiets hebben we in totaal 15 foto's gebruikt om een compositie te maken. Per laag voegen we een laagmasker toe waarna we alleen die delen naar voren laten komen die belicht zijn. Dit doen we voor alle lagen met bovenstaande foto als resultaat. In totaal ben je er wel een aantal uren mee bezig om het goed te krijgen, maar dankzij ons Wacom tekentablet kun je wel snel en nauwkeurig werken.
Als alles goed is zal onder andere deze foto weer te zien zijn op de website qualite-carbon.nl van Johan Wentink. Hij levert de carbon-fiber wielen, dus mocht je interesse hebben dan kun je bij hem terecht. Het mag wat kosten, maar dan heb je ook wel kwaliteit.