donderdag 1 januari 2009

Gelukkig nieuwjaar

Ten eerste wensen we iedereen een gelukkig en gezond 2009 toe. Dat het maar een goed fotografisch jaar mag worden, en uiteraard ook op alle andere vlakken.

De weersverwachtingen deed me weer denken aan de vorige jaarwisseling; zeer dichte mist met minder dan 10 meter zicht. In het begin van de avond was het ook redelijk mistig, maar gelukkig verdween dit voor het grootste gedeelte. Op 1 januari 2009 0:00 uur (of een paar minuten later, ná de $#%@# champagne) zijn we naar buiten gegaan waar het vuurwerk was begonnen en konden we foto's gaan maken. Moet wel zeggen dat het aardig rustig was in vergelijking tot voorgaande jaren. Maar desalniettemin toch genoeg om een paar leuke plaatjes te schieten.

Voor de geinteresseerden onder u; diafragma tussen f/8 en f/11 ingesteld, sluiter op Bulb gezet en gemiddeld 4 seconden belicht zodat er ongeveer 3 à 4 'explosies' geregistreerd waren. Waarschijnlijk overbodig om te vermelden stond de camera verankerd op het statief.

Met al dat vuurwerk zie je nu toch wel dat er diverse vormen, uitspattingen en kleuren tevoorschijn komen. Leuk om te zien.



Tot slot nog een pedagogisch onverantwoord stukje educatie van het afsteken van een vuurpijl uit je hand door Ome Né uit N.

Voor een slideshow van de leukste foto's kun je uiteraard weer terecht op de website van PrakArt.nl en op Flickr.

Geen opmerkingen: