zaterdag 30 oktober 2010

(Een tijd geleden:) Weekendje weg

Rennen of stilstaan, zo lijkt het wel met de weblog. Zo is het een (te) lange tijd stil geweest en zo worden er opeens een aantal posts achter elkaar geplaatst.

Drukte en roerige tijden aan deze kant - waaronder van werkgever veranderd - waren daar debet aan, maar we hebben ook nog leuke dingen ondernomen zoals een weekendje weg naar Borger en Appelscha. Het laatste is een jaarlijks terugkerend ritueel geworden waarbij wij meestal een kort beeldverslag van maken (leuk voor later), zo ook weer dit jaar. Genoeg fotografische slachtoffers aanwezig, waaronder mijn eigen dochter en ons nichtje. Beide nog geheel onbevangen van enige vorm van cameravrees. Beide dames hadden dan ook vaak de grootste lol met elkaar, en dat is uiteraard erg leuk om te zien.

Verder hadden we ook de fietsen weer mee en we hebben weer heel veel kilometers afgelegd. Bij ondergetekende is dat toch al vrij snel, want verder dan Swifterbant fietsen komen we meestal niet... Het weer hielp ook aardig mee en we hebben weinig regen gehad.

De beide nichtjes samen op de bank.


donderdag 28 oktober 2010

Bowlen, iPads, eten, ouwehoeren. Kortom, als vanouds met Royal Huisman ICT

Ja we zijn er nog. Van alle kanten worden we bestookt dat de blog niet geupdate wordt en dat klopt ook. Kan er ook niet om heen draaien, maar het is erg hectisch (haha.... :s) geweest de laatste maanden. En ja, in die tussentijd is er ook nog het een en ander gebeurt waar een blog item over geschreven kan worden. Maar om toch aan de vraag te voldoen, hierbij het verslag van de afgelopen donderdagavond van het officiƫle afscheidsdiner met de afdeling (tenminste wat er van over is) ICT van Royal Huisman Shipyard met hun (aankomende) ex-werknemers.

Om 18:00 uur hadden we afgesproken bij Hotel Zwartewater in Zwartsluis. Helaas was ons niet verteld dat de veerpont bij Genemuiden niet ging, dus konden we fijn om gaan rijden. Correctie, achteraf werd ons verteld dat het veer niet ging. Dank je wel fijne oud-collega's...

Eenmaal aangekomen zat de groep al te wachten in de foyer van het hotel en waren al aan het aperitief begonnen. We konden dan ook direct beginnen met het bowlen. Het was al weer een tijdje geleden dat ik voor het laatst heb gebowld, maar ik heb goed les gehad van Mister Oak himself en dat kwam weer aardig goed van pas. Ik raakte zozeer een paar kegels en ja, ook op mijn eigen baan.


Het was weer erg gezellig om met oude collega's en vrienden bij te kletsen. Elkaar weer even op de hoogte brengen over allerlei situaties en wederom slap ouwehoeren over van alles en nog wat. Henrik en Benny moesten zonodig hun iPad meenemen en weer showen. (Ja ik ben jaloers, en ja ik wil ook zo'n ding. Helemaal te gek, gaaf, cool, mieters....)

Na het bowlen wachtte er nog een heerlijk driegangen diner op ons want de innerlijke mens kon wel wat gebruiken.

Al met al weer een leuk treffen, en hopelijk niet voor de laatste keer. We hebben trouwens nog een paar afspraken in het verschiet. Een house-warming party bij Danny, Henrik en nog een BBQ bij Danny. Maar dat zal wel volgend jaar worden.