woensdag 28 september 2011

Vakantie 2011 - Kos - Griekenland

Afgelopen zomervakantie is het er dan toch van gekomen. Voor het eerst vliegen met onze kleine meid en wel naar Griekenland, naar het eiland Kos. We zijn vanaf Eelde gevlogen en daar hebben we ook bewust voor gekozen.

Vooral met een kleine meid van 18 maanden willen we niet urenlang op Schiphol ronddwalen. Eelde is erg gemoedelijk en je bent direct je koffers kwijt (nee, niet verloren, gewoon netjes afgestaan...). Nadeel is echter wel dat we eerst naar Eindhoven zijn gevlogen alwaar de mensen die uit Griekenland kwamen nu uit konden stappen waarna wij door vlogen naar Kos.

In het vliegtuig verliep alles prima en viel ons reuze mee. Je weet eigenlijk niet wat je te wachten staat met zo'n kleine. De drukverschillen kunnen wij als 'grote' mensen wel behappen door even extra te slikken. En je wilt niet graag dat je dochter pijn aan haar oortjes krijgt. Van het opstijgen van het vliegtuig was ze niet echt onder de indruk, dat terwijl we toch redelijk rap de lucht in waren.

We vlogen 's middags en kwamen pas na nog een uur in de bus gezeten te hebben rond 22:30 uur lokale tijd aan (zit een uur verschil in). Alleen in de bus heeft Amber even geslapen, dus complimenten dat ze het zo goed heeft volgehouden.

(Dit wordt weer een veel te lange blog en dat was niet de bedoeling.)

Verder hebben we dagelijks lekker bij het strand gelegen wat direct achter het hotel lag. Ook waren er drie zwembaden aanwezig; een peuterbadje, soort van wedstrijdbad en een groot achtvormig bad. De zee was nog wel wat spannend, maar ook wel interessant. Het peuterbadje daarentegen was helemaal geweldig en na een paar dagen was ze helemaal gewend aan het water en aan de andere kindjes. Speelgoed werd al algemeen gedeeld met een ieder, alleen het eruit krijgen van Amber was een probleem. Ze wou er nooit uit...


Op het strand was het dagelijks ritueel het volgende. Als we aankwamen ging Amber uit de buggy, legden papa en mama hun handdoeken op het strand, stapte Amber met haar zandvoetjes over papa's handdoek heen om vervolgens met de keien en het zand te gaan spelen... Ach... 't is vakantie....

Ook hebben we nog fietsen gehuurd en zijn we nog wezen fietsen op Kos en onder andere naar Kos Stad geweest. Over het weggedrag van de Grieken wil ik niks kwijt, maar dat is het zelfde niveau als hun financiƫn...

Helaas moesten we ook weer een keer naar huis, maar nu hadden we als voordeel dat we direct naar Eelde vlogen zonder tussenstop in Eindhoven. Daar werden we weer opgewacht door opa en oma om vervolgens weer lekker naar ons eigen huisje te gaan. :)

We hebben nog meer foto's (uiteraard...) en die zijn weer in deze slideshow te zien...