vrijdag 13 mei 2011

Verjaardagsfeestje bij Brennels Buiten

Vorige week zondag 8 mei (moederdag) vierde mijn schoonzusje haar 40e verjaardag bij Brennels Buiten in Marknesse. Wij waren toevallig ook aanwezig en hebben een "paar" foto's gemaakt van het festijn. Het was gelukkig prachtig weer dus konden we heerlijk op het terras verblijven. Ook was er de mogelijkheid om te kanoën en te zwemmen wat ook door velen werd gedaan. Het terrein van Brennels Buiten is erg uitgebreid en je kunt ook overal heen en wat doen. (Of je gaat lekker op het strandje liggen niksen, ook prima...)


Ook een liggende boomstam over het water is altijd verleidelijk voor jongens. Maakt niet uit hoe oud ze zijn. En geef toe, wie wil het nou niet. Neen, ik zelf heb het niet geprobeerd, een natte camera is mij toch iets te veel van het goede...

Er waren gelijk al mensen die in een van de twee beschikbare kano's sprongen en een tochtje waagden. Ook onze dochter Amber vond het geweldig. Nee, ze heeft geen zwemvest aan, want die was nog veeeel te groot. Dan maar voorzichtig peddelen.

Het zijn niet altijd de vrouwen die het presteren om de 5 meter de kano in het riet te laten belanden. Sommige bepaalde heren (wij noemen geen namen hoor Henk...) kunnen er ook wel wat van. En dan is uiteraard die vervelende cameraman weer aanwezig om het vast te leggen. Da's nog niet zo erg, maar het publiceren daarvan.... Ach, leedvermaak is ook vermaak en mijn tijd komt nog wel.

Soms zijn er echter van die momenten dat je denkt, dit moet wel verkeerd aflopen. De vraag is dan alleen nog wanneer gebeurt het dan. Duurt het nog een half uur, of misschien langer? In dit geval hoefden we niet lang te wachten. Net goed en wel van de wal af en....

... het geploeter en geplons is begonnen. Dankzij een liefhebbende broer die de kano een beetje (veel) laat schommelen en een kennis die nog een beetje meehelpt, ligt een redelijk stabiele kano zo ondersteboven. Het is ze weer gelukt. Na een aantal minuten zijn alle drenkelingen toch weer op het droge gekomen en van de schrik bekomen. Gelukkig dat van te voren al was gezegd dat er droge kleren voor de kinderen meegenomen moest worden. Komen we vanzelf weer op de vraag wat de leeftijdgrens van "kind zijn" is. Sommige mensen blijven kinderen :) Maar gelukkig scheen het zonnetje nog volop en was het lekker warm, dus na een uurtje was iedereen weer redelijk opgedroogd.

Na dit hele spektakel was er nog een heerlijke barbecue waarbij de innerlijke mens nog eens goed werd verwend. Al met al een hele leuke dag die nog bij menigeen in het geheugen blijft hangen. En Amber, vonden we het leuk? Denk het wel hè :)


Uiteraard zijn er meer foto's gemaakt van dit alles. 80% van de foto's kon niet echt door de beugel, dus blijft het maar bij deze "kleine" selectie die hier te vinden is... (Het is helaas nog Flash, dus niet op een iPad te bekijken.)