dinsdag 18 januari 2011

Tweetmeet bij Frank Doorhof, Studio FD.

Een tijdje geleden vroeg de Emmeloordse fotograaf Frank Doorhof via Twitter of er belangstelling was voor een samenkomst van medefotografen of geïnteresseerden in de fotografie en zo was afgelopen zondag de eerste zogeheten "Tweetmeet" (Twiet-miet) een feit. Rond 12:00 uur werden we verwacht in de Studio van Frank en uiteindelijk hadden er ongeveer 20 personen zich aangemeld.

Na een warm welkom met dito koffie zijn we richting Urk gereden al waar we begonnen met foto's maken. Frank had Alice als model voor deze Tweetmeet geregeld en deed perfect haar werk. Na een week van regen was het vandaag trouwens erg goed weer met het zonnetje er bij, maar qua temperatuur en wind viel het niet echt mee, dus wel petje af voor Alice.

Ook wij mochten gebruik maken van de flitsset (Elinchrom Quadra) die Frank had meegenomen, en ja, dat is best mooi spul... Na de haven zijn we naar de vuurtoren gegaan om daar meer foto's te maken.

Benny is actie...

Na een uurtje uitgewaaid te zijn, hebben we de auto weer gepakt om weer terug te gaan naar de studio alwaar we verrast werden met een lekker bakje soep. In de studio gingen we verder met foto's maken wat weer erg leuk was. Hieronder een aantal voorbeelden..






Na wat hapjes en drankjes en Frank z'n fust met bier leeggemaakt te hebben werd het al weer gauw 18:00 uur waarna we weer huiswaarts gingen. Wat mij betreft was het een geslaagde (mid)dag waarin ik toch wel weer een aantal dingen heb opgestoken en weer nieuwe mensen heb ontmoet. Oh ja, en dat Frank een enorme droogkl*** is :) En da's alleen maar positief.

Tot de volgende Twietmiet!

zaterdag 1 januari 2011

Gelukkig Nieuwjaar!

Een heel gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar toegewenst voor een ieder die het maar wil hebben. Het is alweer 2011 en 2010 is voorbij gevlogen. Er is heel veel gebeurd in het voorbije jaar en we proberen op fotografisch gebied weer wat actiever te worden.

De jaarwisseling hebben we rustig doorgebracht met uiteraard de Top 2000, lekker eten en drinken en om 0:00 uur natuurlijk het vuurwerk. Ook dit jaar moesten we wel een paar foto's maken (alleen al om te kunnen zeggen dat ik jaar in, jaar uit foto's maak....).

Gelukkig was het weer ons dit jaar weer goedgezind en was het niet mistig, geen regen en geen kneiterharde storm. Hieronder staan nog een paar foto's van het vuurwerk. Amber sliep er redelijk doorheen, totdat er een niet-al-te-legale 100.000 klapper twee straten verder tot detonatie werd gebracht. Kon ze verder ook even van het vuurwerk genieten en dat vond ze best interessant.

Iedereen een succesvol 2011 toegewenst en hopelijk tot de volgende blogpost.