woensdag 12 mei 2010

Dierentuin Emmen

Zo, in deze drukke peridoe toch nog een gaatje gevonden om een nieuwe blogpost te plaasten. Vorige week zijn we met de familie naar dierentuin Emmen geweest waar we de 60e verjaardag van 'Oma' hebben gevierd. Het was een mooie dag, beetje fris, maar gelukkig was het droog en scheen het zonnetje regelmatig.


Het was meivakantie, maar ondanks dat was het niet al te druk. Je voelde je gelukkig geen schaap die samengeperst in een kudde over de straten wordt voortgedreven zoals het wel eens voor kan komen. Nee, we mochten nog vrij in het rond huppelen en foto's schieten. De dieren lagen gelukkig ook niet laveloos voor zich uit te staren maar waren rustig hun dagelijkse bezigheden aan het uitvoeren zoals een dierentuin dier dat doet.


Sommige dieren zijn wat lastig te fotograferen zoals bovenstaande giraffe. Gelukkig wilde hij zijn hoofd wat naar beneden buigen zodat hij toch in het kader paste...


De tijgers waren dit keer ook redelijk actief. Nou ja, actief, ze liepen steeds wat heen en weer. Zet je wel weer aan het denken over het nut van een dierentuin. Uiteraard zijn er een hoop voordelen van een dierentuin, maar een tijger zoals hierboven heeft wel wat meer ruimte nodig dan wat ze hier kunnen bieden. Maar dat is weer een andere discussie die ik nu niet wil voeren.

De tijgers kunnen erg dicht bij het publiek komen en ze worden op deze plek slechts tegen gehouden door een glasplaat. Voordeel is dat je ze goed kunt zien en geen vingertjes kwijt raakt. Nadeel is wel dat je door het glas moet fotograferen en het glas is niet echt geweldig schoon. Daarbij komt nog eens dat de zon op het glas scheen waardoor er nog meer reflecties te zien waren. Al met al niet een ideale plek dus, maar we hebben toch wat kunnen doen. Volgende keer misschien een polarisatiefilter gaan gebruiken om door het glas te fotograferen. Misschien dat dat nog wat spiegelingen weg kan halen. (Handig als je daar pas thuis op komt.... DOH!)

Beneden was er een beter plekje en scheen er geen zon op het glas, maar mooi op de grote poes zelf. Kritiekpuntje, beetje een rommelige voorgrond, maar ik kon geen vrijwilligers vinden die de takjes wat weg wilden knippen (mietjes...).


Dit keer zijn we nog wel bij de slangen geweest in tegenstelling tot andere keren - mijn lieftallige eega is niet echt gecharmeerd van deze reptielen... Toch zijn het wel interessante dieren en zolang ze achter het glas zitten vind ik het ook wel prima. Er zitten toch wel grote exemplaren tussen die ik liever niet te dicht bij mij in de buurt wil zien. De bovenstaande slang (geen idee wat voor type of merk, stom, staat natuurlijk wel op het bordje) lag rustig uit te rusten en moest ook even gapen. Kun je gelijk zien hoe wijd ze de bek open kunnen trekken.

Na de dierentuin zijn we weer richting huis gereden en hebben 's avonds nog heerlijk gegeten. Als verrassing - poging toe dan, ze had het uiteraard wel door - hebben we 'oma' nog even in het zonnetje gezet met een fikse vuurpijl in het desert :) We hebben natuurlijk nog een selectie van de foto's gemaakt en die is weer in een slideshow gezet en die is hier te vinden KLIK.

Bij deze willen we 'oma' nog hartelijk bedanken voor dit leuk dagje uit en hopen dat ze de volgende 60 ook vol mag maken (of in ieder geval een groot gedeelte dan...).