zondag 27 december 2009

Fabeltjeskrant op locatie

Vreemde gewaarwording. Je zit op je vrije dag rustig aan je eettafel naar buiten te kijken, wanneer je iets vreemds in de conifeer ziet zitten. Het is niet gewoon een standaard vogel (mus, duif, merel, spreeuw) maar een stuk groter. Wat blijkt, we hebben meneer de Uil op bezoek. Een beetje verstopt tussen de takken valt hij niet echt op. En als je goed kijkt, zie je een paar takken verder nog een andere uil zitten en die is nog eens een stukje groter. Dat moet Joop zijn; Joop den Uil... Ben wel benieuwd wat voor reportage de fabeltjeskrant uit onze tuin wil maken...

Als je goed kijkt zie je hier dus twee ransuilen zitten.

Ze zitten hier nu al een tweetal dagen en we hebben nog geen muis in de tuin gezien.

zondag 6 december 2009

Sintnieklaas

Zaterdagavond was het weer pakjesavond van Sinterklaas. Ook dit jaar hebben we dat weer met ons neefje en nichtje gevierd en ook opa en oma waren van de partij. Na het eten werd er rond een uur of zeven hard op de ramen gebonsd waarna er een tweetal Zwarte Pieten (niet racistisch bedoeld...) de kamer in stoven en pepernoten rond strooiden in één of de andere hoek (je mocht zelf kiezen...). Ze vertelden ons dat ze de cadeautjes in de garage neer hadden gezet en dat Daniël mee moest helpen om ze te pakken. Zo gezegd zo gedaan natuurlijk. Nadat de pakjes in de kamer waren gezet verlieten de Pieten het huis weer en kon het uitpakfeest beginnen.

Sint had dit jaar voor iedereen een paar cadeautjes meegenomen en vooral voor de kinderen. Allerlei cadeaus en speelgoed kwam tevoorschijn en werd gretig uitgepakt waarna er gespeeld werd. Het is allemaal te veel om op te noemen wat die oude man allemaal heeft gebracht maar we hebben geprobeerd om het visueel in te pakken in de slideshow die hier te vinden is, of op de website van prakart.nl.

donderdag 3 december 2009

Lachen met Bamboe

Da's dan de vrije vertaling van de Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Medium. Mond vol voor een A5 tekentablet. Maar het werkt geweldig. Gisteren is hij dan eindelijk binnengekomen na wederom een gevalletje 'Postbode Paradox'. Gisteren dus uitgepakt en geinstalleerd, en het werkt gewoon geweldig. Heerlijk kunnen retoucheren in Photoshop en Lightroom. Het grote voordeel is dat het heel natuurlijk voelt om een pen in handen te hebben, veel fijner dan een muis. Ik moet wel toegeven dat het geen vervanger is voor de muis, maar aangezien ik af en toe nog wel eens wat met foto's doe is dit wel een mooi stuk gereedschap.

Daarnaast is het ook nog een aanrakingsgevoelig, vandaar ook de 'Touch' in de naam. Dus zoals we al gewend zijn op de Mac, kun je de cursorpijl nu ook met je vingers bewegen. Bladeren door bijvoorbeeld een PDF document doe je met twee vingers in je neus en twee vingers op het Wacom tekentablet.

Een tekentablet is iets wat je zelf hebt moeten voelen en moet hebben gebruikt om er van overtuigd te zijn van het nut. Ik weet wel dat ik niet meer zonder de Wacom Bamboo wil.