donderdag 30 april 2009

Koninginnedag 2009

Volgende update: Vanwege het drama wat zich in Apeldoorn heeft afgespeeld zijn alle activiteiten in het hele land afgelast. Wat begon als een mooie dag eindigt helaas in stilte.

Update: De slideshow is uitgebreid met de foto's van de vrachtwagen rit waarbij tientallen vrachtwagens al toeterend door de straten van Swifterbant rijden.

Hoezee, hoezee, hoezee. Onze Moeder des Lands viert haar verjaardag weer - het is weer Koninginnedag. In tegenstelling tot vorig jaar is het dit jaar wel heerlijk weer. Wat zeg ik... Het is gewoon warm, en vooral als je alle kanten op rent met een fototas op je nek. Het geluk van dit jaar is dat ik nu twee camera's tot m'n beschikking heb, dus niet meer wisselen van objectieven, maar gewoon twee camera's om je nek :) Wat een luxe. Vooral op dit soort momenten komt het heel erg van pas.


Om 10:00 uur begon dus de optocht met praalwagens. Vooraan mochten de kinderen lopen met hun versierde fietsen, karren, skelters, kinderwagens of wat ook maar kan rijden. Een fleurig gezicht weer.

Kijk hier of op de site van PrakArt voor een slideshow van deze optocht.

woensdag 29 april 2009

The Hot Shoe Diaries

Afgelopen week is ie dan eindelijk binnengekomen. The Hot Shoe Diaries van fotograaf Joe McNally. Dit boek staat boordevol tips 'n trics over het gebruik van losse flitsers. Voor het belichten van een foto met één, twee of heel veel losse speedlight flitsers. Het is heel duidelijk en leerzaam geschreven (wel in het Engels, maar dat mag geen probleem meer zijn tegenwoordig...).

Een aanrader voor een ieder die met fotografie bezig is. Nog een kleine tip. Bestel het boek bij Amazon in Engeland en niet in Amerika. Door de gunstige wisselkoersen kun je nog aardig wat besparen :)

En nu gaan we weer lezen...

dinsdag 14 april 2009

Eieren kwijt...

Tweede Paasdag 2009 en de haas is z'n eieren weer eens kwijt. Moet ie ze ook maar goed opbergen hoor... De kinderen van Swifterbant werden (zoals elk jaar) opgetrommeld om mee helpen te zoeken. Om 11:00 uur stonden ze al in groten getallen voor het hek van camping De Abelen.
Na het ontvangst van de Paashaas kon er gelijk begonnen worden met het zoeken naar de eieren. Tja, die konden natuurlijk overal verstopt zijn...
Diverse schakelkasten met 380V werden opengetrokken, maar daar lag niks.
Goed kijken in de bosjes, en als de eieren in een nestje liggen en een vogel zit heel hard op je hoofd te pikken, dan moet je die maar laten liggen. Dan is ie vast niet van chocolade.
Al snel werden de eerste eieren gevonden. De bedoeling was dat alle kinderen twee eieren mochten vinden en als ze die lieten zien aan de Paashaas dat ze een leuke attentie kregen.
Vertel dat maar eens aan die kinderen. Die hebben chocola = eten = lekker, gevonden dus die wordt natuurlijk meteen verorberd. En gelijk hebben ze...
Vrouwen en chocola... Ik laat me er maar niet over uit...
Nadat de eieren waren gevonden lag de extra attentie voor de kids al te wachten in de dozen. Een mooie grote chocoladen paashaas.
Ook Marlies kreeg natuurlijk een eigen haasje en een grote zachte poot van meneer de Haas zelf.
Daniël met zijn chocoladen haas en de grote haas. (Uitspraak Daniël: "Paashaas! Je lijkt op een konijn!")

Er waren trouwens meer mensen die met de Paashaas op de foto wilden... ;)